Scouter på läger: Tre scouter med ryggen mot kameran lyssnar på en scoutledare som spelar gitarr.
Scouter på läger: Tre scouter med ryggen mot kameran lyssnar på en scoutledare som spelar gitarr.

Gör dig redo för ditt livs äventyr

Oavsett vem du är eller var du kommer från finns det ett äventyr för dig. Där skogens stigar tar slut, i branten uppför ett berg och i tältet där ficklamporna släckts väntar det på dig. Vad väntar du på?

I Örby scoutkår har vi scoutverksamhet för barn från 8 år och uppåt. Läs mer om vad vi gör på scouterna längre ner, eller gör en intresseanmälan direkt! Du anmäler dig eller ditt barn genom att fylla i anmälningsformuläret nedan.

Bli scoutledare

I bakgrunden träd i dimma. I förgrunden vit text "be an outfluencer".

Med dig som ledare får fler barn och unga möjlighet att växa och formas med äventyret. Det som händer ute i naturen men också inom oss när vi upplever, utmanas och lär tillsammans.

Just nu är vi ca 40 ideella ledare som hjälps åt att ordna scoutverksamhet alla dagar i veckan. Vi vill bli fler scoutledare för att kunna göra mer scouting för fler scouter.

Du behöver inga förkunskaper för att bli scoutledare, det räcker med att du är en pålitlig vuxen som vill ge barn och ungdomar en trygg och utvecklande fritid. Vi lär dig det du behöver längs med vägen. Att ha varit scout i barndomen är absolut inte ett krav, vi söker ledare med olika erfarenheter och bakgrund.

Kölista

Idag är alla avdelningar för barn mellan 8 och 14 fyllda med så många scouter som vi har möjlighet att ta hand om. Genom att fylla i en intresseanmälan hamnar ni på vår kölista. Vi hör av oss så snart det finns plats för scouter i rätt ålder.

Vi har ingen verksamhet för barn yngre än 8, innan andra klass i skolan. Det går bra att anmäla yngre barn till kölistan. När det är dags att börja hör vi av oss.

Vi vill gärna ha plats för fler scouter i kåren, och skulle helst av allt inte ha någon kö alls. Det som begränsar oss är att vi inte har ledare nog att ordna fler avdelningar än vi redan har. Därför ger vi förtur i kön till barn vars föräldrar kan vara med som ledare. Kan du vara med som ledare? Kryssa i rutan ”jag kan hjälpa till” i intresseanmälan så hör vi av oss!

Frågor eller funderingar?

Undrar du över något? Maila info@orbyscoutkar.se så återkommer vi så snart vi kan!

Scouting i Örby

Spårarscouter, 8-9 år

Som spårarscout får du nya kompisar som precis som du tycker att det är superskoj att vara utomhus. Vi hittar på roliga äventyr tillsammans, som att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat. Du kan börja2 på Spårarscouterna från det att du börjat andra klass i skolan även om du inte hunnit fylla 8 år. Vi har två spårargrupper, en för barn födda 2014 och en för barn födda 2015.

Upptäckarscouter, 10-12 år

När du är upptäckarscout lär du dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. I er grupp, patrullen, får ni själva vara med och bestämma vad ni ska göra. Det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. På scouterna lär du dig nya saker genom äventyr och genom att göra nya saker tillsammans med dina kompisar. I Örby har vi två avdelningar för upptäckarscouter, Havet och Skogsväktarna.

Äventyrarscouter, 12-15 år

Som äventyrarscout är du med i en patrull där alla får vara med och alla får ta plats. Du gör nästan allt tillsammans med patrullen. Ni är med om stora och små äventyr tillsammans, utforskar djupa skogar och stora sjöar, och träffar nya kompisar längs vägen. Det finns en avdelning för äventyrarscouter i Örby, Planeterna.

Utmanarscouter, 15-18 år

Som utmanarscout öppnar sig världen för dig på riktigt. Du och dina kompisar har möjlighet att ordna helt egna äventyr och åka på arrangemang runt om i världen. I Örby har vi en avdelning för utmanarscouter, Klasarna.