Sommartips för äventyrare

Nyheter
5 maj, 2021 av Johan Manner
Scouter på läger: Tre scouter med ryggen mot kameran lyssnar på en scoutledare som spelar gitarr.
Foto: Magnus Fröderberg
Sommaren närmar sig, och kanske funderar du på hur du kan fortsätta scouta även när terminen är slut. Vi har några tips, både stora och små!

Tipsen här riktar sig främst till dig som är äventyrarscout (12-14). Du som är yngre kan säkert hitta något kul här du med, men glöm inte att kolla en extra gång med dina föräldrar att du får!

Först vill vi påminna om sommarens bästa scoutaktivitet – Örbys sommarläger I Robinsons Fotspår. Om du inte redan har anmält dig, gå in på https://orbyscout.kfum.se/aktivitet/i-robinsons-fotspar-sommarlager-med-hela-scoutkaren/ genast!

Organiserade aktiviteter

Om du letar efter fler stora och organiserade aktiviteter, så har vi två tips till.

Om du kommer att fortsätta på äventyrarna i höst finns patrulledarkursen Solvarg. Patrulledarkurser är som en blandning mellan scoutläger och kurs, där du får träffa scouter från andra scoutkårer och göra häftiga aktiviteter, men också lära dig allt du behöver om ledarskap och att ta hand om en patrull.

Läs mer och anmäl dig här: https://www.nsf.scout.se/kalender/leda-patrull-solvarg-2021/

Om du går ditt sista år på äventyrarna finns en kajak-kurs i Östergötland. Att paddla kajak är jättekul, och här får du chans att lära dig av helt nyutbildade kajakinstruktörer tillsammans med andra scouter.

Läs mer och anmäl dig här: http://www.scouternasfolkhogskola.se/kursomgang/kajakhajk-for-aventyrare-och-utmanare/

Tips på saker du kan göra med din patrull

Om du saknar dina patrullkompisar, så kanske ni vill hitta på något tillsammans. Om du har tråkigt hemma så kanske du vill hitta på något själv. Oavsett vilket så har vi samlat några av våra bästa sommar-scout-tips på saker ni kan göra utan scoutledare.

Glöm inte att prata med era föräldrar innan ni ger er iväg! Planera tillsammans med en vuxen om ni ska ge er iväg på egen hand. 

Vandra från Liljeholmen till Skärholmen. Ni som var med på bäversafarin förra våren kommer att känna igen lite av den här sträckan – den slutar på ungefär samma ställe som vi slutade då. Passa på att besöka Café Lyran i Mälarhöjden på vägen!

Vandra en etapp på Sörmlandsleden: http://sormlandsleden.se/vandring/etappbeskrivningar-och-kartor/61-huddinge-stn-hokarr-etapp-6/  Vill ni ha ett ännu närmre äventyr finns många naturreservat runt Örby. Gömmaren känner ni säkert redan till, till exempel.

Ta med familjen på en kanottur runt Långholmen: https://langholmenkajak.se/

Bjud in alla dina scoutkompisar och lek Generalen.